2009. november 9., hétfő

Használt laptopok...

A használt laptop vásárlása mellett egyre többen döntenek manapság. Sokak szerint a használt laptop nem adja a megfelelő minőséget, és nem elég biztonságos sem. Ez azonban nem teljesen így van. Az igaz, hogy az új minden termék esetében jobb. Az elmúlt évtizedben a számítástechnikai eszközök a digitális technika fejlődése révén nagy átalakuláson és fejlődésen mentek keresztül. Így van ez a notebookok esetében is. A laptopok ára sokat csökkent pár év alatt. Viszonylag tehát olcsón hozzá lehet jutni egy hordozható számítógéphez. Ha valaki azonban nagy teljesítményű laptopra vágyik, az nem olcsó. Sok laptop ára egész alacsony ma már, azonban a felső kategóriás notebookok viszonylag még magas árral rendelkeznek, amely sokak által nem kifizethető. Itt kerül képbe a használt laptop. Napról napra több és több eladó használt laptop kerül fel az internetre. Sok használt laptop van reklámozva az interneten.

Érdemes a használt laptopoknak utánanézni. Egy magas teljesítményű használt laptop olcsóbb lehet, mint egy újonnan vásárolt kis teljesítményű laptop. Ha valakinek magas teljesítménnyel rendelkező használt laptop kell, munkaügyi vagy egyéb szempontból akkor érdemes a használt laptop mellett döntenie. Sokak szerint a használt laptop nem biztonságos, és ütött kopott, elhasznált. Ez, mint említettem nem így van. A használt laptop is remekül helyt áll a mindennapi használatokra. Mi is az a laptop, vagy használt laptop. A használt laptop olyan síkképernyős számítógép amely, telepes, hordozható számítógép. A használt laptop remek lehetőségeket nyújthat. Ha egy használt laptop pl. nagy teljesítményű, akkor az akár fele annyi áron megkapható, mint az ugyanolyan, de új laptop. A garancia persze a használt laptop esetében is fontos. Ha az illető aki a használt laptop eladása mellett döntött de még van a gépére garancia, akkor ha azt a gépet megvásároljuk tőle, akkor az addigi garancia még fenn ál nekünk a gépen. Ehhez csupán a garanciaszerződésen kell itt-ott változtatni.

Ez is jó dolog lehet a használt laptop esetében, ugyanis ha valami probléma lenne vele, akkor kicserélik nekünk az üzletben, vagy ingyen megjavítják. Az újonnan vásárolt és a használt laptop karbantartása s egyaránt fontos. Időnként nem árt a használt laptop tisztogatása. Ha a használt laptop sokat porosodik, akkor előbb utóbb műszaki problémái is lehetnek. Ha használt laptop vásárlása mellett döntünk, akkor mindenképpen tárgyaljunk az eladó féllel előtte, vagy telefonon, vagy személyesen, vagy e-mailen keresztül, hogy pontosan miért is szeretné eladni a laptopját. Sokszor sajnos olyan használt laptop is ránk lehet sózva, amely komoly problémákkal rendelkezik, amelyek kijavítása plusz költségeket jelenthet. Az eladásra kívánt használt laptop az interneten minden fontos paraméterrel fel van tüntetve. Pl. milyen operációs rendszerrel van ellátva, mekkora a teljesítménye, milyen a márkája, a kijelző mérete mekkora, hány éves, van-e még rá garancia stb.

Egy használt laptop ára annál alacsonyabb minél idősebb. A használt laptop eladási ára, egyébként mindig az eladója által van kikalkulálva. Mielőtt az adott használt laptop megvásárlása mellett döntenénk, nézzünk körül a neten, hogy egy ahhoz hasonló paraméterekkel rendelkező használt laptop, és új laptop mennyibe kerül pontosan. Ez fontos dolog a használt laptop megvásárlása előtt. Ebből ki tudjuk kalkulálni azt, hogy az adott használt laptop megvétele érdemes lesz-e, tehát, hogy jobb-e a használt laptop megvásárlása, mint egy teljesen új hordozható számítógépé. A használt laptop esetében az lehet az egyik hátrány, hogy a használt laptop általában nem vásárolható meg részletre, csak nagyon ritkán. Általában egy használt laptop ára konkrétan fel van tüntetve, amennyiért el kívánják adni. A használt laptop papírjait a vásárlás során mindenképpen kérjük el. Az is fontos lehet, hogy a használt laptop formázva legyen, és operációs rendszerrel legyen ellátva, így ezt a plusz munkát elkerülhetjük, és egyből használhatóvá válik a használt laptop. Akik tehát nagyobb teljesítményű géphez szeretnének hozzájutni jóval olcsóbb áron, azok részére egy használt laptop megvétele kiváló döntés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése